Risotto met champignons en Brugge Oud kaas

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Risotto met champignons, dat is heerlijke comfort food. Voeg wat Belgische kaas toe en je hebt een gerecht waar je maar niet genoeg van krijgt.

Ingrediënten

  • 70 g geraspte Brugge Oud
  • 400 g champignons (cantharel, shii-take, oesterzwam,...)
  • 1/2 butternut pompoen
  • 1 glas witte wijn
  • 1 grote sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g risottorijst
  • 750 ml bouillon (gevogelte of groente)
  • 100 g walnoten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 5 el olijfolie
  • Peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de butternut en snijd in hapklare stukjes. Doe ze in een ovenschaaltje, besprenkel met olijfolie. Voeg een gekneusd teentje knoflook , de rozemarijn en tijm toe. Gaar ze in de oven gedurende 20 minuten.

Pel en snipper de sjalot.

Borstel de champignons of paddenstoelen schoon en snijd de grotere in plakjes.

Verwarm in een pan 2 el olijfolie en fruit de sjalot en het teentje knoflook. Voeg de rijst erbij en bak mee op tot de rijstkorrels glazig zijn.  

Blus met een glas wijn en laat de alcohol verdampen.

Voeg de helft van de bouillon toe en kook dit zonder deksel 10 minuten op een laag vuur. Roer regelmatig om.

Voeg de rest van de bouillon toe en kook de risotto in 10 minuten zachtjes gaar.

Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de champignons op een hoog vuur bruin. Laat het vocht goed verdampen.

Hak de walnoten grof.

Schep de champignons, butternut, kaas en de walnoten voorzichtig onder de de risotto en breng op smaak met peper en zout.

Laat de risotto nog 5 minuten afgedekt staan.

Werk af met fijngesneden rozemarijn.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.