Quiche met champignons, lente-ui en oud Brugge kaas

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(35) 35

Met de vulling van een quiche kan je eindeloos variëren. In dit recept combineren we champignons met frisse lente-ui en oud Brugge kaas.

Ingrediënten

  • 300 g gemengde champignons (witte, kastanjechampignons of shiitake)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 lente-uitjes
  • 1 rol bladerdeeg
  • 250 ml room
  • 3 eieren
  • 150 g Oud Brugge kaas
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Slaatje:

  • 150 g Gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 kl honing

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C

Snijd de witte champignons in 4. De shiitake eventueel in 2. Pel en pers de knoflook fijn met een knoflookpers, of snipper heel fijn. Snijd de lente-uitjes in schuine ringen.

Verhit een klontje boter in een bakpan en bak de champignons gaar op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

Voeg de knoflook en lente-uitjes toe en roerbak nog 1 minuut.

Klop de eieren op met de room en kruid voldoende met peper, zout en nootmuskaat.
Rasp de Oud Brugge kaas of hak fijn.

Rol het bladerdeeg uit over een ronde bakvorm. Prik met een vork 4 kleine gaatjes op de bodem van het bladerdeeg. Beleg het bladerdeeg met de gebakken champignons en lente-ui en gemalen kaas.
Overgiet met het roommengsel en plaats in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30 à 35 minuten.

Meng voor de dressing 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel witte wijnazijn en 1 koffielepel honing. Besprenkel de gemengde sla met de dressing en kruid met een beetje peper en zout.

Serveer de quiche warm, lauw of koud met het slaatje.
 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.