Quiche met geitenkaas en champignons

Partner

Claudia Allemeersch

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

75

Quiche maken is eenvoudig. Er zijn een aantal klassieke recepten zoals die met prei en spek maar ook met geitenkaas en champignons maak je een lekkere quiche.

Ingrediënten

Quichevorm diameter 25 cm

  • 1 preiwit
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 250 g champignons (seizoensaanbod)
  • scheutje olijfolie
  • 4 gehele eitjes
  • 2,5 dl room
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1/2 bussel bieslook
  • 100 g geitenkaas
  • bundeltjes waterkers
  • 1 kant- en klare pizzabodem of bladerdeeg

Recept

Beboter een quichevorm en leg er een deeglap in.

Prik in met een vork.

Leg het bakpapier bovenop het deeg en breng wat bakbonen of rijst in de vorm.

Bak het deeg (blindbakken) in de oven : 15 min - 170 °C, verwijder het papier en bakbonen en laat nog 5 min verder bakken op 170 °C.

Maak de prei schoon en blancheer deze even in kokend water (2 minuten).

Laat uitlekken.

Pel en versnipper de sjalotten en de look en stoof deze even aan in een scheutje olijfolie.

Voeg de in stukken verdeelde champignons toe en laat alles goed uitlekken.

Meng de eieren met de room en voeg de prei en de champignons toe, alsook de blaadjes basilicum, fijngehakte bieslook.
Verkruimel hierin de geitenkaas.

Giet de vulling in de gebakken bodem.

Bak de quiche verder af in de oven: 20 min - 180 °C.

Haal uit, laat even afkoelen en werk af met blaadjes waterkers die even opgemaakt zijn in een vinaigrette (neutrale olie - citroensap - peper en zout).

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.