Quiche met geitenkaas en champignons

Claudia Allemeersch
4

Quichevorm diameter 25 cm

  • 1 preiwit
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 250 g champignons (seizoensaanbod)
  • scheutje olijfolie
  • 4 gehele eitjes
  • 2,5 dl room
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1/2 bussel bieslook
  • 100 g geitenkaas
  • bundeltjes waterkers
  • 1 kant- en klare pizzabodem of bladerdeeg

Beboter een quichevorm en leg er een deeglap in.
Prik in met een vork.
Leg het bakpapier bovenop het deeg en breng wat bakbonen of rijst in de vorm.
Bak het deeg (blindbakken) in de oven : 15 min - 170 °C, verwijder het papier en bakbonen en laat nog 5 min verder bakken op 170 °C.

Maak de prei schoon en blancheer deze even in kokend water (2 minuten).
Laat uitlekken.
Pel en versnipper de sjalotten en de look en stoof deze even aan in een scheutje olijfolie.
Voeg de in stukken verdeelde champignons toe en laat alles goed uitlekken.

Meng de eieren met de room en voeg de prei en de champignons toe, alsook de blaadjes basilicum, fijngehakte bieslook.
Verkruimel hierin de geitenkaas.
Giet de vulling in de gebakken bodem.
Bak de quiche verder af in de oven: 20 min - 180 °C.

Haal uit, laat even afkoelen en werk af met blaadjes waterkers die even opgemaakt zijn in een vinaigrette (neutrale olie - citroensap - peper en zout).

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.