Risotto met witloof, ham en champignons

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Voor een echte risotto heb je wat geduld nodig, maar hij is het meer dan waard. Deze risotto combineert wintergroenten zoals witloof en champignons voor een heerlijk gerecht.

Ingrediënten

  • 2 grote stronken witloof
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 g mix bospaddenstoelen
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 250 g risotto
  • 200 ml witte wijn
  • 800 ml kippenbouillon
  • 250 g gedroogde ham
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • boter
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 100°C.

Leg de helft van de plakjes ham op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 40 minuten in de oven tot ze krokant zijn.

Snijd de sjalot en het witloof fijn. Bak de sjalot met de geperste look glazig in boter.

Snijd de resterende ham in kleine reepjes en voeg bij de sjalot. Roerbak 2 minuten.

Voeg de rijst toe en roerbak nog eens 2 minuten. Schep er de tijmblaadjes en witloof onder. 

Blus met witte wijn en laat de alcohol verdampen. Schenk er een scheut bouillon bij en roer tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. 

Boen de champignons schoon en bak in boter goudbruin. Voeg de peterselie toe en kruid met peper. 

Schep onder de risotto. Voeg de Parmezaanse kaas en een klontje boter toe en roer voorzichtig onder elkaar. 

Schep de risotto op de borden, verdeel er de champignons over en werk af met de krokant gebakken ham.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.