
Kippensoep met peterseliepesto
Graag eens kippensoep die net dat tikkeltje anders is? Werk de kommetjes af met zelfgemaakte groene pesto voor een heerlijk extraatje.
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 1,5 l groentebouillon
- 2 stengels prei
- 2 wortelen
- 300 g witte bonen
- 4 sneetjes volkorenbrood
- handvol krulpeterselie
- 30 g walnoten
- 1 teentje knoflook
- 2 el citroensap
- olijfolie
- peper
Recept
Was de prei en snijd in ringen en de wortelen in plakjes.
Bak ze samen kort in wat olijfolie. Voeg de kippenbouten toe en schenk er de bouillon bij. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur 45 minuten sudderen.
Haal de kippenbouten uit de bouillon en pluk het vlees van het bot. Spoel de witte bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.
Doe het vlees, samen met de witte bonen terug in de bouillon en laat nog even goed doorwarmen.
Maak de pesto
Doe de peterselie, samen met de walnoten, gepelde look, het citroensap en een scheutje olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper.
Schenk de soep in kommen en werk af met een lepel pesto.
Serveer met het brood.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.