Kippensoep

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

120

Het geheim van een goede kippensoep is een heldere bouillon. Als je rekening houdt met enkele regeltjes, is klare kippensoep maken eenvoudig! Hippe kippensoep? Serveer met Libanees brood of krokante wraps.

Ingrediënten

Voor de garnituur:

Een eenvoudige methode voor een nog helderder en magerder bouillon zonder echt te klaren? Maak de bouillon een dag op voorhand en zet hem in de koelkast. De vetten stollen, drijven boven en je kan ze er makkelijk afscheppen.

Recept

Dompel de kip onder in koud water. Breng aan de kook en haal de kip er na een minuutje koken terug uit. Spoel de kip onder koud stromend water om de onzuiverheden weg te spoelen.

Zet de kip terug onder in zo’n 3 liter vers koud water. Het is belangrijk om steeds van koud water te starten.

Breng opnieuw rustig aan de kook. 

Snijd de groenten in grove stukken. Bij te klein gesneden groenten zal de bouillon troebel worden.

Voeg alle grof gesneden groenten, kruiden en specerijen toe. Kruid met peper en zout.

Laat de bouillon rustig sudderen, net onder het kookpunt.

Voor een braadkip moet je minstens een 60 minuten rekenen. Een soepkip eerder 2 uur. 

Schuim de soep tussendoor minstens 2 keer af met een schuimspaan.

Haal de kip uit de bouillon en laat wat afkoelen. Zeef intussen de bouillon door een neteldoek en plaats terug op het vuur. 

Laat nog wat verder inkoken voor nog meer smaak.

Pluk intussen het vlees van de kip.

Snijd alle groenten voor de garnituur in julienne, bekijk onze video 'Hoe julienne snijden' voor extra tips.

Voeg toe aan de soep samen met de pasta. 

Voeg, als de pasta gaar is, de kip bij de soep en kruid af met peper en zout.

Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met een plukjes platte peterselie.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.