Belegde broodjes met kipsalade

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Een boterham met kipsalade, dat smaakt, en met ons makkelijke recept kan je nu ook zelf kipsalade maken.  

Ingrediënten

  • 2 gebakken kippenbouten (200 g vlees)
  • 1 rode ui
  • 10 g bieslook
  • 1 el zilveruitjes
  • 8 augurkjes
  • 1 el kappertjes
  • 4 hardgekookte eitjes
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 kl mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • Peper en zout

 

  • 100 g veldsla
  • 1 houthakkersbrood

Recept

Ontvel de kippenbouten, doe ze in een kom en trek het vlees uit mekaar. 

Pel de rode ui en snipper fijn. Pel de eieren en plet met een vork fijn. Snijd de augurkjes, zilveruitjes en bieslook fijn en meng alles onder mekaar.

Meng de yoghurt, citroensap en mosterd onder de mayonaise, en lepel onder de kippensalade. Breng op smaak met peper en zout.

Spoel de sla en zwier droog.

Snijd dikke sneetjes van het houthakkersbrood en beleg met kipsalade en veldsla of geef apart.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.