Start to cook

Pompoensoep met appel en curry

4
  • 850 g hoevepompoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 hoeveappels, middelgroot (Boskoop of Jonagold), geschild en ontdaan v/h klokhuis
  • 1,5 l groentebouillon
  • 1 theelepel currypoeder
  • koriander
  • toast
  • peper en zout
     

Versnipper de ui en bak ze in olijfolie in een grote pot.
Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg toe aan de ui.
Laat even stoven op een middelhoog vuur.
Snijd de appels in blokjes en voeg toe.
Laat opnieuw even stoven.

Voeg de curry toe en roer goed door.
Giet er de bouillon bij en laat alles 30 min. zachtjes koken.
Mix de soep en voeg, als ze te dik is, wat water bij.
Breng op smaak met peper en zout en laat nog even doorkoken.

Werk af met koriander en toast.

Op zoek naar hoeveproducten in uw buurt? Kijk op http://www.hoeveproducten.be

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.