Start to cook

Pompoensoep met appel en curry

4

In de herfst en winter is een dampende kom pompoensoep de perfecte opkikker. Voeg appel en curry toe voor een echte smaakbom. Voor nog meer tips voor de perfecte pompoensoep zit je hier op de juiste plaats. 

  • 850 g hoevepompoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 hoeveappels, middelgroot (Boskoop of Jonagold), geschild en ontdaan v/h klokhuis
  • 1,5 l groentebouillon
  • 1 theelepel currypoeder
  • koriander
  • toast
  • peper en zout
     

Versnipper de ui en bak ze in olijfolie in een grote pot.

Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg toe aan de ui. Laat even stoven op een middelhoog vuur.

Snijd de appels in blokjes en voeg toe. Laat opnieuw even stoven.

Voeg de curry toe en roer goed door. Giet er de bouillon bij en laat alles 30 min. zachtjes koken.

Mix de soep en voeg wat water bij als ze te dik is. Breng op smaak met peper en zout en laat nog even doorkoken.

Werk af met koriander en toast.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.