Pompoensoep met basilicum en tuinkers

4
25

Pompoensoep maken op een koude dag, veel beter wordt het niet. De appels en de kruiden maken van deze soep een echte smaakbom.

  • 1 flespompoen (1,2 kg)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 appels
  • handvol basilicum
  • handvol tuinkers
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1 l groentebouillon
  • 1 el pompoenpitten
  • olijfolie
  • peper en zout

Schil de pompoen en appels en snijd ze in blokjes. Snipper de ui fijn en pers de knoflookteentjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan. Fruit hierin de ui met de look. Bak de pompoen- en appelblokjes enkele minuten mee. Doe er de komijn bij en schep om.
Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.

Mix de soep glad en breng verder op smaak met peper en zout.

Schep de soep in kommen en werk af met het basilicum, waterkers en pompoenpitten. Druppel er nog wat olijfolie over en serveer met knapperig stokbrood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.