100% van bij ons

Soep van sla? Jazeker! Met dit recept maak je een heerlijk slasoep met een handvol garnalen als afwerking.
Recept
Trek de bladeren los van de krop. Was de bladeren in ijskoud water en zwier ze droog.
Snijd in grote stukken.
Snipper de ui fijn.
Verhit de boter en fruit de ui gaar.
Voeg de sla toe en laat ze al roerend enkele minuten mee fruiten.
Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten koken zonder deksel om de frisgroene kleur te behouden.
Snijd het brood in blokjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak het brood tot croutons, goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Mix de soep en breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat.
Serveer met enkele broodcroutons, garnalen en bieslook.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.