Slasoep

4
  • 2 kroppen sla
  • 2 uien
  • klontje boter
  • 1 takje tijm
  • 1 takje verse oregano
  • 1.5 liter groentebouillon
  • peper en zout
  • nootmuskaat
Garneren kan met gebakken spekjes en/of wat room.

Maak alle blaadjes los van de kropsla en spoel deze in water.
Schil de uien en snijd ze fijn. Stoof een ui in een klontje boter tot hij glazig is.
Voeg daarna de sla erbij en laat even aanstoven.

Maak een kruidentuiltje van de oregano en de tijm en laat meestoven.
Voeg de bouillon aan het geheel toe en laat 20 minuten pruttelen op een zacht vuur.

Neem het kruidentuiltje uit de soep en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Mix de soep fijn.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.