Slasoep

Flandria
Partner
Soupe
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 2 kroppen sla
  • 2 uien
  • klontje boter
  • 1 takje tijm
  • 1 takje verse oregano
  • 1.5 liter groentebouillon
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Garneren kan met gebakken spekjes en/of wat room.

Recept

Maak alle blaadjes los van de kropsla en spoel deze in water.
Schil de uien en snijd ze fijn. Stoof een ui in een klontje boter tot hij glazig is.
Voeg daarna de sla erbij en laat even aanstoven.

Maak een kruidentuiltje van de oregano en de tijm en laat meestoven.
Voeg de bouillon aan het geheel toe en laat 20 minuten pruttelen op een zacht vuur.

Neem het kruidentuiltje uit de soep en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Mix de soep fijn.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.