Slasoep met geraspte parmezaan

Flandria
Partner
Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 20

Met sla kan je enkel salades maken, zeg je? Verras jezelf en je tafelgenoten met een dampende kop slasoep. Geraspte Parmezaanse kaas geeft de soep extra pit.

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 1 handvol veldsla
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1,5 l groentebouillon
  • 25 g boter
  • 50 g geraspte parmezaan
  • peper en zout

Recept

Snipper de ui en knoflook. Doe ze in een grote pan en stoof ze in een beetje boter.

Neem de gewassen sla en voeg deze toe samen met de groentebouillon.

Kook het geheel onder deksel gedurende 20 minuten.

Kruid af met peper en zout naar eigen smaak. Mix de soep. Desgewenst kunt u de soep zeven.

Dien op en werk af met de geraspte parmezaan.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.