Slasoep met geraspte parmezaan

4

Met sla kan je enkel salades maken, zeg je? Verras jezelf en je tafelgenoten met een dampende kop slasoep. Geraspte Parmezaanse kaas geeft de soep extra pit.

  • 1 krop sla
  • 1 handvol veldsla
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1,5 l groentebouillon
  • 25 g boter
  • 50 g geraspte parmezaan
  • peper en zout

Snipper de ui en knoflook. Doe ze in een grote pan en stoof ze in een beetje boter.
Neem de gewassen sla en voeg deze toe samen met de groentebouillon.
Kook het geheel onder deksel gedurende 20 minuten.

Kruid af met peper en zout naar eigen smaak. Mix de soep.
Desgewenst kunt u de soep zeven.

Dien op en werk af met de geraspte parmezaan.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.