Frisse speltsalade met appel, rode biet en gegrilde haring

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Leg deze zomer eens vis op de barbecue zoals deze volledig gegrilde haring met een frisse salade met spelt, appel en rode biet.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 appel, jonagold
  • 5 radijsjes
  • handvol peterselie
  • handvol dille
  • handvol dragon
  • 1 citroen
  • tuinkers
  • 1 rode biet
  • 3 el zure room
  • 1 el mierikswortelcrème
  • 4 haringen
  • 150 g spelt
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Speltsalade:

Kook de spelt gaar zoals vermeld op de verpakking.

Hak de verse kruiden fijn en snijd de appel in blokjes. Snipper de rode ui en snijd de radijsjes in plakjes.
Schil de rode biet en snijd in plakjes.

Meng de zure room met de mierikswortelcrème en kruid met peper en zout.

Schep de appel, rode ui, radijsjes, dille, dragon en het zure roomsausje onder de gare spelt. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Op de BBQ:

Kruid de haringen langs de beide kanten met peper en zout. Wrijf ze in met olijfolie en gril ze 3 minuten langs elke kant tot ze gaar zijn.

Gril ook de bietenplakjes gaar op de barbecue.
Leg ook de gehalveerde citroen met de snijkant op het barbecuerooster en gril ze tot ze mooie donkere strepen krijgen.

Afwerken:

Leg de haringen en de gegrilde citroenhelften mooi op een schaal. Druppel er nog wat olijfolie over en bestrooi met de peterselie.

Werk de speltsalade af met de gegrilde bietenplakjes en tuinkers. Serveer met de gegrilde haringen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.