Papillot van pladijs met gegrilde lente-ui en pompoen

Aan de slag met seizoensvis van bij ons

Vis kan je het hele jaar door eten maar elke vis heeft zo zijn momenten. Met onze seizoenskalender en onze tips weet je waarop je moet letten als je vis aankoopt, bewaart en bereidt.

Kies voor vis van het seizoen

Vissen volgen de seizoenen en dat merk je meteen aan de kwaliteit. Maar verse vis van het seizoen heeft niet enkel de beste kwaliteit (en dus de beste smaak), je maakt er bovendien een duurzame en prijsvoordelige keuze mee. De seizoenskalender houdt zowel rekening met de aanvoer in onze Vlaamse veilingen als met het paaiseizoen van de vissen. Je beperkt er dus in één klap de voedselkilometers mee én geeft de vis alle kansen op voortplanting.

Cordon bleu van wijting met rode bietensla en mierikswortelsaus

Bewaar vis zoals het hoort

Vis bewaren in de koelkast, invriezen, ontdooien… wat doe je best wel en wat niet? Dankzij onze tips trucs en tips om vis te bewaren blijft de smaak en kwaliteit van je verse vis optimaal.

Kook lekker met vis, vers opgevist door onze vissers

Zalm en kabeljauw smaken altijd, maar de vissen opgevist door onze vissers zijn minstens zo lekker. Zet dus eens vaker vis van bij ons op het menu. Van bakken, grillen tot stomen: met onze bereidingstips wordt vis klaarmaken kinderspel.

Ging je aan de slag met onze tips of ken je nog een lekker recept?

Laat het ons weten via onze Facebookpagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons! Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!