Smullen van seizoensproducten: de toppers van september

Smullen van seizoensproducten: de toppers van september

Gerechten vol smaak, die maak je met de lekkerste seizoensproducten van bij ons. Ontdek in deze tips en recepten welke lokale groenten, fruit en vissoorten nu op hun best zijn.

Dit seizoensfruit van eigen bodem is een must in je fruitschaal

In september vind je opnieuw appels en peren van bij ons in de winkel of bij je lokaal hoeveverkooppunt. De Jonagold-appel en de Conference-peer zijn het meest gekend. Wist je dat er nog heel wat andere appel- en perenvariëteiten bestaan? Een appel of peer uit het vuistje is altijd lekker én gemakkelijk. Je kan ze ook perfect verwerken in een slaatje of dessert.

Al eens kiwibessen geproefd? Doen! De kiwibes bevat zoet en sappig vruchtvlees en is op haar best wanneer ze zacht en donkergroen is. Ideaal als snack, maar ook heerlijk in drankjes, salades, gebak en voorgerechten. De aardbeien kennen nog altijd een hoge aanvoer. Het topseizoen van de aalbessen, blauwe bessen, braambessen, frambozen en stekelbessen is bijna afgelopen… Geniet er nu nog van voor het te laat is.

Tip

Wist je dat voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken, je in de winkel een even lekkere bioversie vindt?

Wat zijn jouw favoriete seizoensproducten?

Heb jij nog tips of recepten om te koken met seizoensproducten? Of ging je aan de slag met een recept? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

 

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.