Start to cook

Ceviche met kleurrijke groentjes en zeeduivel

4
(60) 15

Ceviche is een typisch Zuid-Amerikaans gerecht. In Peru is het een klassieker. Met zeeduivel en groenten van bij ons geef je er een lokale toets aan. De marinade van limoen, ui en paprika maakt van deze ceviche een verfrissend en duivels lekker voorgerecht. Wedden dat onze leuke receptenfiche je doet dromen over Peru als je volgende vakantiebestemming?

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tomaten
  • 1 gele paprika
  • sap van 3 limoenen
  • 2 el gehakte koriander
  • 1 tl honing
  • scheutje witte wijn
  • 600 g zeeduivel
  • 2 el zonnebloemolie
  • peper en zout

Snipper de rode ui fijn. Maak een marinade van de rode ui, chilipeper, het limoensap, de honing, wijn en olie. Snijd de vis in blokjes en leg ze in een schaal, kruid met peper en zout en giet er de marinade over. Dek af met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.

Snijd de lente-ui in ringen. Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd in blokjes. Snijd de paprika in kleine blokjes van +/- 5 mm op 5 mm. Meng de lente-ui met de tomaten, paprika en koriander. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de visblokjes uit de marinade en schep ze onder de groenten. Verdeel over borden en serveer met knapperig brood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.