Pladijs met smeuïge aardappelpuree en gegrilde tomatensalade

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

Pladijs

  • 4 pladijzen, panklaar
  • boter en olie
  • peper en zout

Smeuïge aardappelpuree

  • 800 g aardappelen
  • 50 g boter
  • 1 dl karnemelk
  • 1 bio-citroen, rasp en sap

Kleurrijke tomatensalade

afwerking

  • veldsla
  • 1 citroen

pladijs en tomaat, een top seizoensduo

Recept

Smeuïge aardappelpuree


Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water, giet af en pureer. Meng er de boter, karnemelk en citroenrasp door. Breng op smaak met peper en zout.

Kleurrijke tomatensalade

Snijd de tomaten in plakjes of halveer de kleinere soorten. Gril ze kort en leg in een kommetje. Snipper het sjalotje fijn. Hak de oregano en peterselie fijn. Meng de tomaten met de gehakte kruiden, het sjalotje, het sap van de bio-citroen en voeg olijfolie toe naar smaak (ongeveer dubbel zoveel als citroensap). Kruid met peper en zout.

Pladijs

Smelt ruim boter en olie in een grote pan. Dep de pladijzen goed droog en bak ze goudbruin in de boter. Schud met de pan om aankleven te vermijden. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Serveer de pladijs met de puree en de gegrilde tomatensalade. Leg er nog een kwartje citroen bij en enkele blaadjes veldsla.

 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.