Pladijs met smeuïge aardappelpuree en gegrilde tomatensalade

Hoofdgerecht
Ilse kookt
4
30

Pladijs

  • 4 pladijzen, panklaar
  • boter en olie
  • peper en zout

Smeuïge aardappelpuree

  • 800 g aardappelen
  • 50 g boter
  • 1 dl karnemelk
  • 1 bio-citroen, rasp en sap

Kleurrijke tomatensalade

afwerking

  • veldsla
  • 1 citroen
pladijs en tomaat, een top seizoensduo

Smeuïge aardappelpuree


Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water, giet af en pureer. Meng er de boter, karnemelk en citroenrasp door. Breng op smaak met peper en zout.

Kleurrijke tomatensalade

Snijd de tomaten in plakjes of halveer de kleinere soorten. Gril ze kort en leg in een kommetje. Snipper het sjalotje fijn. Hak de oregano en peterselie fijn. Meng de tomaten met de gehakte kruiden, het sjalotje, het sap van de bio-citroen en voeg olijfolie toe naar smaak (ongeveer dubbel zoveel als citroensap). Kruid met peper en zout.

Pladijs

Smelt ruim boter en olie in een grote pan. Dep de pladijzen goed droog en bak ze goudbruin in de boter. Schud met de pan om aankleven te vermijden. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Serveer de pladijs met de puree en de gegrilde tomatensalade. Leg er nog een kwartje citroen bij en enkele blaadjes veldsla.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.