Smullen van seizoensproducten: de toppers van juni

Smullen van seizoensproducten: de toppers van juni

In juni kan je met volle teugen genieten van al het lekkers dat ons land te bieden heeft. Het aanbod is groot én gevarieerd. Groenten, fruit, aardappelen, vlees, vis… met deze tips en recepten wordt koken volgens het seizoen nog makkelijker.

Seizoensgroenten juni: ga aan de slag met deze kanjers

Deze groenten vind je in juni volop in de winkelrekken: asperges (laatste maand!), artisjok, aubergine, bloemkool, boontjes, broccoli, broccolini, champignons, courgette, erwtjes, friseline, knolselder, komkommer, koolrabi, krulandijvie, paksoi, paprika, prei, rabarber, radijsjes, selder, sla, spinazie, spitskool, tomaten, venkel, tuinkers en wortelen.

Bloemkool is onze groente van de maand. Je denkt meteen aan bloemkool met witte saus of bloemkoolsoep? Heerlijk! Maar je kan er ook hummus of bloemkoolrijst van maken.

Seizoensfruit juni: da’s zoete zaligheid met aardbeien en bessen

De zomer breekt aan, dus het aanbod aan zomerfruit van bij ons wordt kleurrijker en gevarieerder. De aardbeien waren er al, maar ook blauwe bessen, braambessen, frambozen, kersen, rode bessen, stekelbessen… vinden stilaan hun weg naar de winkelrekken. Lees hier waarom zomerfruit een uitstekende keuze is en wat je er allemaal mee kan doen.

Vers opgevist in juni: dit is vis van het seizoen

Ontdek in de viskalender wanneer een bepaalde vissoort een hogere aanvoer kent en dus ook voordeliger in prijs is. Zeetong, pladijs, rog en hondshaai zijn volop in aanvoer, maar ook langoustines, schelvis, pollak, koolviszeewolf… zijn goeie keuzes.

Zeg niet te gauw kabeljauw, want ook schelvis is wauw. Vind hier de beste recepten met schelvis, onze vis van de maand!

Wat zijn jouw favoriete seizoensproducten?

Ging je aan de slag met onze recepten? Of ken je nog tips om te koken met seizoensproducten? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.