Vleesspiesjes met gegrilde groenten

4
(60) 35
  • 500 g rundsfilet
  • 150 ml volle yoghurt
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el geraspte gember
  • ½ kl komijnpoeder
  • ½ kl chilipoeder
  • ½ kl gerookt paprikapoeder
  • ½ kl cayennepeper
  • 1 mespunt kaneel
  • peper en zout
  • 1 citroen
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • enkele takjes rozemarijn
  • korianderpoeder
  • peper en zout
  • 4 middelgrote aardappelen

Snijd de rundsfilet tegen de vezelrichting in fijne repen.

Meng in een grote kom de yoghurt met de gesnipperde knoflook, gember, komijn, chili, paprikapoeder, cayennepeper, kaneel en peper en zout. Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng de rasp en sap met de yoghurtmarinade. Doe de reepjes vlees in de marinade en laat ten minste 1 uur maar liever langer, afgedekt, marineren in de koelkast.

Haal de repen rundsfilet uit de marinade en steek het als een harmonica op lange spiesjes. Zet terug in de koelkast.

Snijd de aardappelen, zonder te schillen in plakjes. Blancheer ze kort in gezouten water, ongeveer 10 minuten. Laat uitlekken en bak ze krokant in wat olijfolie, kruid met peper en zout.

Snijd de courgette en aubergine in plakjes. Grill ze met wat olijfolie op een grillpan, strooi er de koriander en rozemarijn over.

Bak ondertussen de gemarineerde vleesspiesjes  in een grillpan of op de bbq. Serveer met de gegrilde groenten en de gebakken aardappelen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.