Cake met een topping van slagroom en frambozen

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

10

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 50

Slagroom en rood fruit zijn een match made in heaven. Met een stukje van deze zelfgemaakte cake met slagroom en frambozen maak je iedereen blij. 

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 200 g ongezouten boter, zacht
  • 200 g griessuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zeste van 2 citroenen
  • 5 eieren
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • Snufje grof zeezout
  • 1 el poedersuiker

Voor de topping:

  • 3 dl melk
  • 2 dl zoete gecondenseerde melk
  • 2 dl karnemelk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g frambozen
  • 55 g confituursuiker
  • 3 dl room
  • 1 el vanillesuiker

Recept

Maak de cake:

Verwarm de oven voor op 160°C.

Bedek een springvorm van 30 cm doorsnede met een vel bakpapier.

Mix de boter samen met grof zeezout, suiker en vanillesuiker glad en romig.

Voeg de citroenzeste bij het beslag. Voeg een voor een de eieren bij het beslag en mix telkens glad. Zeef de zelfrijzende bloem bij het beslag en meng nogmaals.

Bak de cake gedurende 45 à 50 minuten in een voorverwarmde oven. Check met een prikker of de cake gaar is: als er geen nat deeg aan de prikker kleeft, is hij gaar.

Haal de cake uit de springvorm en laat hem volledig afkoelen.

Maak de topping:

Meng de melk, gecondenseerde melk, botermelk en het zakje vanillesuiker zorgvuldig. Giet over de cake en laat zo’n 2 uurtjes in de koelkast trekken.

Houd enkele frambozen apart voor de afwerking en doe de rest in een steelpannetje met de confituursuiker. Laat enkele minuten koken, zodat het fruit zacht en stroperig wordt. Zet even opzij en laat afkoelen.

Klop ondertussen de room half op met een lepel vanillesuiker en zet even apart.

Afwerking:

Besmeer de cake met de frambozenjam en lepel er nu de room over.

Snijd de rest van de frambozen in de helft en werk de cake ermee af. Bestuif met wat poedersuiker en serveer meteen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.