Bereiding
Maak de cake:
Verwarm de oven voor op 160°C.
Bedek een springvorm van 30 cm doorsnede met een vel bakpapier.
Mix de boter samen met grof zeezout, suiker en vanillesuiker glad en romig.
Voeg de citroenzeste bij het beslag. Voeg een voor een de eieren bij het beslag en mix telkens glad. Zeef de zelfrijzende bloem bij het beslag en meng nogmaals.
Bak de cake gedurende 45 à 50 minuten in een voorverwarmde oven. Check met een prikker of de cake gaar is: als er geen nat deeg aan de prikker kleeft, is hij gaar.
Haal de cake uit de springvorm en laat hem volledig afkoelen.
Maak de topping:
Meng de melk, gecondenseerde melk, botermelk en het zakje vanillesuiker zorgvuldig. Giet over de cake en laat zo’n 2 uurtjes in de koelkast trekken.
Houd enkele frambozen apart voor de afwerking en doe de rest in een steelpannetje met de confituursuiker. Laat enkele minuten koken, zodat het fruit zacht en stroperig wordt. Zet even opzij en laat afkoelen.
Klop ondertussen de room half op met een lepel vanillesuiker en zet even apart.
Afwerking:
Besmeer de cake met de frambozenjam en lepel er nu de room over.
Snijd de rest van de frambozen in de helft en werk de cake ermee af. Bestuif met wat poedersuiker en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.