Smullen van seizoensproducten: de toppers van mei

Smullen van seizoensproducten: de toppers van mei

Mei, da’s genieten van asperges en aardbeien van eigen bodem. Wil je weten welke andere groenten en vissoorten nu ook superlekker zijn? Proef de lente in je bord met deze tips en recepten.

Waarom je met seizoensproducten van bij ons een slimme keuze maakt

  • Seizoensproducten zijn lief voor je portemonnee, het aanbod is groot én de prijs klein.
  • Lokale seizoensproducten worden in ideale omstandigheden geteeld. Omdat ze niet vroeger moeten worden geplukt - omdat ze nog een lange reis moeten afleggen - hebben ze meer smaak. Bovendien zijn onze producten altijd streng gecontroleerd.
  • Eten volgens de seizoenen is een handige manier om te variëren in je menu. Variatie is belangrijk omdat niet elke groente- en fruitsoort dezelfde vitaminen, mineralen en bioactieve stoffen bevat.

Tip: wat de boer aanbiedt, is altijd supervers en in seizoen. Ontdek hier alle hoeveverkooppunten in je buurt.

Seizoensgroenten mei: ga aan de slag met deze kanjers

Deze groenten vind je in mei volop in de winkelrekken: asperges, aubergine, bloemkool, champignons, courgette, friseline, knolselder, komkommer, krulandijvie, paksoi, paprika, prei, rabarber, radijsjes, selder, sla, spinazie, spitskool, tomaten, venkel, tuinkers en wortelen.

Onze groente van de maand? Asperges, natuurlijk! Met deze recepten met asperges en bewaartips geniet je maximaal van het witte goud van bij ons.  

Seizoensfruit mei: aardbeien in de hoofdrol

Mmm, aardbeien… Lekker uit het vuistje, maar ook zalig in smoothies, confituur en desserts zoals een aardbeientaart. Neem je ook altijd net te veel vruchtvlees mee als je de kroontjes van aardbeien verwijdert? Met deze supertip verwijder je het kroontje heel eenvoudig én snel.

Vers opgevist in mei: dit is vis van het seizoen

In de viskalender ontdek je wanneer een bepaalde vissoort een hogere aanvoer kent en dus ook goedkoper is. Deze vissoorten zijn nu op hun best: hondshaai, koolvis, paling, pollak, rog, roodbaars, wulken en zeewolf.

Rog, da’s een vis die smaakt naar… nóg! We visten voor jou onze lekkerste recepten met rog op.

Wat zijn jouw favoriete seizoensproducten?

Heb je een van onze recepten geprobeerd? Of ken je nog tips om te koken met seizoensproducten? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.