Gebakken rogfilet met wortelstoemp
Rog bakken wordt kinderspel met onze tips. En van kinderen gesproken... dit recept met wortelstoemp valt vast en zeker in de smaak bij de kleinsten aan tafel.
Bereiding
Snipper de ui fijn. Schraap de worteltjes en snijd ze in stukjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
Smelt een flinke eetlepel van de boter in een grote kookpot. Fruit er eerst de ui in en voeg dan de wortelen met de laurier en tijm toe.
Laat enkele minuten stoven en voeg dan wat water toe. Zet het deksel op de kookpot en laat de wortelen verder garen. Kijk af en toe en voeg indien nodig wat extra water toe.
Pureer de aardappelen met de gegaarde wortelen (verwijder wel eerst de laurier en tijm), voeg mosterd, de rest van de boter en de room toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Dep de rogfilet goed droog. Rol op en wentel in wat bloem.
Verhit een pan met boter en olijfolie. Bak er de rogrolletjes in gedurende 10 minuten, kruid nog met peper en zout en plaats daarna nog 10 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°C.
Verdeel de wortelstoemp over borden, leg er de gebakken rog bij en strooi er nog wat peterselie over.
Recept Ilse D'hooge
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.