Smullen van seizoensproducten: de toppers van januari

Smullen van seizoensproducten: de toppers van januari

De winter is hét seizoen van hartverwarmende soepen, stoofpotjes en ovengerechten… Hoe je zelf zalige wintergerechten met seizoensproducten van bij ons maakt? Dat ontdek in deze tips en recepten!

Patat, 5x de lekkerste aardappelen in de oven

Gaar jij je aardappelen traag in de oven? Goed idee! Zo blijven de smaak én voedingsstoffen beter bewaard.

Welke soort aardappelen gebruik je het best? En welke kruiden horen erbij? Vooraf koken of niet? Overheerlijke aardappelen in de oven maak je dankzij deze tips. We zetten onze favoriete recepten op een rij.

Seizoensfruit van eigen bodem: appel en peer op het menu

Een appel of peer zijn ideaal als gezond tussendoortje. Er zijn nog heel wat andere manieren om van appels en peren te genieten: in een salade, smoothie of milkshake, bij een stukje vis… En met een heerlijk dessert als afsluiter van je menu oogst je ongetwijfeld succes.

Tip

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve in jouw buurt? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten.

Vis van het seizoen, vers opgevist door onze vissers

Onze Noordzeetopper van januari is wijting. Wist je dat wijting een regelrechte klassieker is in Frankrijk? Je kan onze zuiderburen geen ongelijk geven. Het is een magere vis met zalig zacht visvlees. In bouillabaisse en stoofpotjes komt wijting bijzonder goed tot zijn recht. Maar ook gebakken op vel is het een echte hit.

Met griet, rode poon, rog, zeeduivel, hondshaai, schelvis, tongschar, steenbolk, scharretong, sint-jakobsschelpen, koolvis, pollak en tarbot maak je deze maand ook een uitstekende keuze.

Wat zijn jouw favoriete seizoensproducten?

Heb jij nog tips of recepten om te koken met seizoensproducten? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.