

Waterzooi van konijn met herfstgroenten en peterseliecrumble
Een klassieke waterzooi, maar dan in een heerlijk herfstjasje. Mals konijn, volle groenten zoals butternut, pastinaak en champignons, en bovenop een knapperige peterseliecrumble als smaakvolle verrassing. Dit stoofpotje warmt niet alleen je bord op, maar ook je hele keuken. Laat die gure dagen maar komen!
Bereiding
Snipper de ui en knoflook. Schil en snijd de pompoen en pastinaak in hapklare stukken. Halveer de champignons en snijd de selder en prei fijn.
Verwarm de boter en olie in een stoofpot. Kruid het konijn en bak goudbruin. Haal uit de pot.
Fruit ui, knoflook, selder en prei. Voeg daarna de pastinaak, pompoen en champignons toe, bak 5 minuten.
Blus met witte wijn, voeg het konijn, laurier en tijm toe. Voeg nu de bouillon toe en laat 50–60 minuten sudderen.
Voeg tenslotte de room toe, laat inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Hak de peterselie fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak het paneermeel goudbruin. Rasp er de knoflook bij en meng er de peterselie onder. Zet aan de kant.
Serveer de waterzooi met crumble erbovenop.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.