Vispannetje van schelvis met champignons

Partner

Ilse D'hooge

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Dit vispannetje van schelvis met champignons verdient een plaats op het feestmenu.

Ingrediënten

vispannetje

groenten

crumble

  • 2 el paneermeel
  • 2 el geraspte kaas
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 fijngehakt teentje knoflook

vissaus

  • 1 el boter
  • 1,5 el bloem
  • 1 dl witte wijn
  • 4 dl visfumet
  • 2 dl room

Recept

Voor de groenten

Snijd de sjalot in fijne ringen en de champignons in schijfjes.

Fruit de sjalot aan in boter. Voeg de champignons en spinazie toe en laat kort meestoven, een 2-3 minuten.

Maak de crumble

Meng het paneermeel met de geraspte kaas, peterselie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

Maak de vissaus

Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en laat even droogbakken tot een mooie roux. 

Blus met de witte wijn en vul aan met de visfumet. Breng aan de kook, voeg de room toe en kruid met peper en zout. Laat inkoken tot sausdikte en roer regelmatig om.

Maak het vispannetje

Verdeel de schelvisfilet in 4 à 6 porties en vet evenveel individuele ovenschoteltjes in met boter. 

Verdeel de groenten over de schoteltjes. Leg daarop het stuk schelvis en lepel er vissaus over. 

Schik de plakjes tomaat erop en strooi ten slotte de crumble erover. 

Plaats de ovenschotels 15 minuten in de oven van 180°C tot de vis gaar is.

Strooi vlak voor het opdienen garnaaltjes over de ovenschotels. Serveer met stokbrood.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.