Vispannetje met tongschar en pompoen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Een vispannetje is makkelijk klaar te maken en smaakt altijd. Pobeer zeker deze herfstvariant met tongschar, mosselen en pompoen eens uit.

Ingrediënten

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de prei in fijne ringen. Snij de wortelen en selder in plakjes. Snij de pompoen in kleine blokjes. Fruit alle groenten aan in wat boter. Blus met de witte wijn en vul aan met de visbouillon. Laat 15 minuten onder deksel garen. Voeg de champignons toe.

Spoel de mosselen en doe ze in een kleine kookpot. Zet het deksel op de pot en gaar de mosselen op een hoog vuur. Schud ze op, tot al de schelpen open zijn. Haal de mosselen uit hun schelp.

Voeg de room toe aan de groenten. Los het maïszetmeel op in wat water en bind er de saus mee. Breng nog op smaak met peper en zout. Leg een flinke lepel met groenten en saus op de bodem van een ovenbestendige pan. Leg er de vis bij. Lepel er nog wat saus over en strooi er de geraspte kaas over.

Gratineer de vispannetjes 15 à 20 minuten in de oven, leg er de laatste 5 minuten de mosselen bij. Bestrooi met de garnalen en serveer. Lekker met brood.

 

Recept Ilse D'hooge

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.