Rogfilet met zeekraal, kerstomaat en rucolasaus

Ilse D'hooge
4
35

rog

rucolasaus

  • 200 g rucola
  • 200 ml droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • olijfolie

afwerking

  • stokbrood
Snelle en verfijnde hap, van de oven op tafel.

rucolasaus
 

Snipper de knoflook en sjalot fijn. Fruit gedurende 5 minuten in olijfolie aan op een zacht vuur. Blus met de witte wijn en voeg de rucola toe. Roer om en schik de saus op de bodem van een ingevette ovenschotel.

rog

Rol de zeekraal tussen de rogfilet, kruid met peper en steek vast met een prikker. Leg afwisselend een portie rog en takjes kerstomaat op de rucolasaus. Besprenkel met olijfolie en zet gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

afwerking

Schik de rogfilet en takje met kerstomaten op een bord. Lepel de saus erover en serveer met stokbrood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.