
Papillot met rode poon, spinazie, kappertjes en tomaten
Op zoek naar een snel en smaakvol visgerecht? In deze papillot combineert rode poon – een heerlijke vis van bij ons – perfect met spinazie, tomaatjes en kappertjes. Alles gaart samen in z’n eigen pakje, boordevol smaak en zonder gedoe. Lekker én licht!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem een mengkom en meng hierin de knoflook met de kappertjes, azijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg de spinazie toe en hussel goed om.
Snijd, indien nodig, elke visfilet in 2 gelijke stukken.
Leg 4 grote vellen aluminiumfolie op een werkblad en bedek met even grote vellen bakpapier. Verdeel er de spinazie met kappertjes over. Leg er de rode poonfilet op en kruid met de viskruiden en wat tijm.
Leg telkens 4 kerstomaatjes boven op de vis en vouw de papillotten dicht, maar laat ze bovenaan nog een beetje open.
Giet in elke papillot een beetje room.
Sluit de papillotten en leg ze op een bakplaat. Plaats een 15-tal minuten in de oven tot de vis en de groenten gaar zijn.
Snijd de lente-uitjes in ringen en werk er de papillotten mee af.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.