Papillot met rode poon, venkel en tomaten

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 30

Een op-en-top zomers gerecht dat in een handomdraai klaar is? Dat is deze papillot met rode poon, venkel en tomaten.

Ingrediënten

  • 8 rode poonfilets
  • 2 venkelknollen
  • 1 grote wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g kerstomaatjes
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes basilicum
  • 1 citroen, in schijfjes
  • 2 dl visbouillon
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Dep de visfilets droog.

Snijd de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snijd in fijne reepjes.
Schil de wortel en snijd in blokjes.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Pers de look fijn en bak 2 minuten aan in wat olijfolie. Voeg de venkel en wortelblokjes toe en roerbak 5 minuten verder.

Verdeel de groenten over 4 aluminiumvellen of bakpapier. Leg telkens een rode poonfilet op de groenten. Giet er de visbouillon over en kruid met peper en zout.

Leg er de schijfjes citroen op. Verdeel er de kerstomaatjes en de takjes tijm over en vouw de papillotten goed dicht.

Zet 25 minuten in de oven.

Werk af met de blaadjes basilicum.
Lekker met rijst, gekookte patatjes of puree.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.