Vissoepje met hondshaai

Ilse D'hooge
4
35
  • 400 g hondshaai filet, in stukken
  • 300 g schelpjes (kokkels of venusschelpen)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 3 wortelen
  • 4 lente-uitjes
  • 1 l visbouillon
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • boter
  • peper en zout
  • koreanderblaadjes

Spoel de schelpjes grondig om eventuele zand te verwijderen.

Snij de courgette en wortelen in fijne reepjes. Snij de lente-ui, met het groen in fijne ringetjes. Snipper de knoflook en sjalot fijn.

Fruit de sjalot en knoflook aan in boter met het mespuntje kerriepoeder. Voeg de courgette en wortelen toe samen met de helft van de lente-ui. Roer goed om, blus met de visbouillon en de witte wijn. Breng aan de kook.

Voeg de hondshaaifilets en schelpjes toe, zet het vuur zachter en laat 3 minuten verder pocheren tot de schelpjes opengaan. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de vissoep over de borden en werk af met lente-ui.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.