Vissoepje met hondshaai

Partner

Ilse D'hooge

Soupe
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Ingrediënten

  • 400 g hondshaai filet, in stukken
  • 300 g schelpjes (kokkels of venusschelpen)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 3 wortelen
  • 4 lente-uitjes
  • 1 l visbouillon
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • boter
  • peper en zout
  • koreanderblaadjes

Recept

Spoel de schelpjes grondig om eventuele zand te verwijderen.

Snij de courgette en wortelen in fijne reepjes. Snij de lente-ui, met het groen in fijne ringetjes. Snipper de knoflook en sjalot fijn.

Fruit de sjalot en knoflook aan in boter met het mespuntje kerriepoeder. Voeg de courgette en wortelen toe samen met de helft van de lente-ui. Roer goed om, blus met de visbouillon en de witte wijn. Breng aan de kook.

Voeg de hondshaaifilets en schelpjes toe, zet het vuur zachter en laat 3 minuten verder pocheren tot de schelpjes opengaan. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de vissoep over de borden en werk af met lente-ui.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.