Hoe hondshaai klaarmaken?

Hoe hondshaai klaarmaken?

Wat? Haai op het menu? We hebben het natuurlijk over hondshaai. Niet over de grootste witte roofvis ter wereld... Hondshaai is een lekker veelzijdig visje. Dat ontdek je in onze recepten. Wedden dat de kids het cool vinden als je zegt dat je haai op tafel zet?

Hondshaai, smaakkampioen in elk seizoen

Hondshaai is een kleine haai, langgerekt en slank van vorm, zelden langer dan 60 cm. Hij wordt, onder andere, in de Noordzee gevangen. Het vertrouwen van onze vissers in hondshaai is groot. Je mag ‘m een zekere belegging noemen. Het is een vis met een rotsvaste kwaliteit en een smaak die het hele jaar door opperbest is.

Een overheerlijke alleskunner, die hondshaai

Hondshaai is een allrounder. Het stevige smaakvolle visvlees speelt een glansrol in elke bereiding. Gebruik het in ragouts of dikke wintersoepen. Gerookt of in zuur opgelegd is het fantastisch. Proef hondshaai gelakt, gesmoord of leg een flinke moot op de BBQ. Liever iets eenvoudig? Ook gebakken in de pan is hondshaai heerlijk.

Tip: maak zelf nuggets van hondshaai, de kinderen steken graag een handje toe. 

Hondshaai bakken, hoe doe je dat?

Hondshaai is snel gaar. Hou een oogje in het zeil, want, net als bij de meeste vissoorten, is niet te lang garen de boodschap. Hondshaai bevat geen graten en het visvlees is superzacht, dus ideaal voor kinderen. Om te bakken, dep de vis goed droog. Bak aan beide kanten, naar gelang de dikte, 1 à 2 minuten in voldoende vetstof. Kruid pas na het bakken met peper en zout.

Heb jij een van onze hondshaai recepten geprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker gerecht dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.