
Aziatisch stoofpotje met gemarineerde hondshaai
Ingrediënten
Hondshaai
- 500 g hondshaaifilet
- 3 teentjes knoflook
- 4 eetlepels limoensap
- peper & zout
- 1 chilipeper
Aziatisch stoofpotje
- 3 el maïsolie
- 2 uien
- 1/2 bosje lente-ui
- 2 groene paprika’s
- 1 el rode currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 230 ml visbouillon
- 200 g snelkookrijst
- 2 tomaten
Afwerking
- 1 bosje verse koriander
Recept
Marineer de hondshaai
Spoel de hondshaaifilet onder stromend water en dep droog. Snijd de filet in stukjes van 4 cm.
Pers de teentjes knoflook fijn. Snijd de chilipeper in fijne ringetjes, verwijder de pitjes.
Meng het limoensap met peper, zout, knoflook en chilipeper. Giet deze marinade over de stukjes hondshaai en plaats 30 minuten in de frigo.
Aziatisch stoofpotje
Snipper 1 ui fijn en 1 ui in ringen. Snijd de lente-uitjes in ringen. Verwijder de pitjes vanuit de paprika’s en tomaten en snijd in blokjes.
Verhit de maïsolie in een grote bakpan en fruit de fijngesnipperde ui glazig.
Voeg daarna de uienringen, lente-ui en paprikablokjes toe. Voeg 1 el currypasta toe samen met de kokosmelk, visbouillon en rijst. Laat 10 minuten zachtjes koken.
Leg de stukjes hondshaai met de marinade bovenop de groenten samen met de tomatenblokjes. Laat nog 8 à 10 minuten sudderen onder deksel, tot de vis gaar is.
Afwerking
Hak de koriander fijn en strooi deze over de stoofpot, vlak voor het serveren.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.