Aziatisch stoofpotje met gemarineerde hondshaai

Hoofdgerecht
In de wok
Ilse D'hooge
4
50

hondshaai

  • 500 g hondshaaifilet
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 4 eetlepels limoensap
  • zout

Aziatisch stoofpotje

  • 3 el maïsolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 ui, in ringen
  • 1/2 bosje lente-ui, in ringetjes
  • 2 groene paprika’s, in blokjes
  • 1 el rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 230 ml visbouillon
  • 200 g snelkookrijst
  • 2 tomaten, in blokjes (zonder pitjes)

afwerking

  • 1 bosje verse koriander, fijngehakt

 

Een extra grote pot op tafel en smullen met je vrienden.

hondshaai marinade

Spoel de hondshaaifilet onder stromend water en dep droog. Snijd de filet in stukjes van 4 cm. Bestrooi met zout en knoflook. Giet het limoensap erover en laat 30 minuten marineren.

Aziatisch stoofpotje

Verhit de maïsolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de fijngesnipperde ui glazig. Voeg dan de uienringen, lente-ui, paprika, currypasta, kokosmelk, bouillon en rijst toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.
Leg daarna de stukjes hondshaai met de marinade er bovenop samen met de tomatenblokjes. Laat nog 8 à 10 minuten sudderen onder deksel, tot de vis gaar is.

afwerking

Strooi fijngehakte koriander over de stoofpot, vlak voor het serveren.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief