Gebakken hondshaai met krieltjes, jonge prei en kerstomaat

Partner

Ilse D'hooge

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Ingrediënten

hondshaai

krieltjes

prei en kerstomaatjes

afwerking

  • 4 takjes dille

 

Snel klaar en lekker makkelijk, de ideale éénpansschotel

Recept

Hondshaai

Spoel de visfilet onder koud water, dep goed droog en versnijd in 4 porties. Bak de hondshaaifilets krokant in boter vlak voor het serveren. Kruid met peper en zout.

Krieltjes

Spoel de krieltjes, halveer ze en kook ze, in de schil, beetgaar in gezouten water. Giet af en houd warm.

Prei en kerstomaten

Snipper de sjalot fijn. Snijd de prei in fijne ringen.

Fruit de sjalot in boter samen met de steranijs. Voeg, als de sjalot glazig is, de preiringen toe. Laat even stoven. 

Voeg de krieltjes en de kerstomaten toe en laat 3 minuten garen. De kerstomaatjes mogen niet te slap worden. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Verdeel de krieltjes, prei en tomaat over de borden en lepel er wat van de jus over. Leg de gebakken hondshaai erbovenop en werk af met een takjes dille.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.