Maaltijdsoep met gebakken hondshaai

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

De hondshaai smaakt uitzonderlijk lekker en kan op verschillende manieren bereid worden. Een soepje van hondshaai is dan ook het perfecte gerechtje om in huis te halen. Licht en gemakkelijk.

Ingrediënten

Recept

Snijd de radijsjes in partjes en de lente-ui in ringen.

Schil de witte asperges en snijd de uiteinden weg. Hou de schillen van de witte asperges opzij.

Snipper de ui fijn en bak glazig in olijfolie. Voeg de prei en selder toe en roerbak 5 minuten. Voeg de aspergeschillen toe en laat ze nog 2 minuten meestoven. Blus met de visbouillon en breng aan de kook.

Laat afgedekt op een zacht vuur 20 minuten sudderen.

Snijd de witte en groene asperges in stukken van 3 cm. Snijd de bloemkool in roosjes. Zeef de bouillon en breng het vocht opnieuw aan de kook.

Voeg de asperges, bloemkool, radijsjes en erwtjes toe. Laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de vis in hapklare stukken. Kruid met peper en zout, wentel ze door wat bloem en bak ze in boter goudbruin en krokant.

Schep de soep in kommen, leg er de stukken gebakken hondshaai in en werk af met de lente-ui, blaadjes basilicum en een scheutje olijfolie.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.