Rog met salsa verde en gebakken krieltjes

4
30
  • 4 roggevleugels van 200 g elk
  • 500 g krieltjes
  • 200 g prinsessenboontjes
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van ½ citroen
  • 4 el fijngehakte bladpeterselie
  • 12 blaadjes vers basilicum
  • 14 muntblaadjes
  • 2 el kappertjes, gespoeld
  • 3 ansjovisfilets, gehakt
  • 1 el pittige mosterd
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout
  • eventueel enkele grotere appelkappertjes
De rog heeft geen graten, maar een kraakbeen, waar het visvlees makkelijk af kan gehaald worden.

Mix in een blender of keukenrobot de peterselie fijn met het basilicum, de munt, knoflook en de gehakte ansjovis. Voeg de kappertjes, het citroensap, 6 eetlepels olijfolie en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet op een koele plaats.

Boen de krieltjes schoon en kook ze beetgaar in gezouten water. Blancheer de prinsessenboontjes kort in kokend gezouten water en spoel onder koud stromend water.

Dep de rog droog en bak in voldoende boter aan elke kant gedurende 3-tal minuten op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Zet het vuur zachter en laat nog 2 minuten verder bakken.

Bak in een andere pan ondertussen de krieltjes in wat boter. Verdeel de boontjes en krieltjes over borden. Leg er de rog bij en werk af met de salsa verde en eventueel enkele grotere appelkappertjes.

 

Recept Ilse D'hooge

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.