Tarbot met salsa verde en een zomerse puree

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 30

Salsa verde, dat is de zomer op je tong. Maak je eigen versie en serveer met een zomerse puree boordevol groenten en perfect gebakken tarbot. 

Ingrediënten

  • 4 tarbotfilets
  • bloem
  • boter
  • peper en zout

Voor de puree

  • 700 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 el fijngesnipperde bieslook
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 lente-ui, in ringen
  • 150 g volle yoghurt

Voor de salsa verde

  • bosje peterselie
  • bosje basilicum
  • enkele blaadjes salie
  • 1 teentje knoflook
  • sap van ½ citroen
  • 2 el kappertjes, grof gesneden
  • 2 ansjovisfilets (op olie)
  • 1 grote zure augurk, in blokjes
  • 1 el mosterd
  • Olijfolie

Recept

Maak de salsa verde

Doe alle ingrediënten voor de salsa verde, behalve de kappertjes en blokjes augurk, in een blender en mix glad. Voeg er beetje bij beetje wat olijfolie bij en mix tot een smeuïge saus.

Schep in een kommetje en roer er de kappertjes en blokjes augurk onder.
Zet koel weg.

Maak de puree

Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg deze toe aan de aardappelen, 5 minuten voor het einde van de kooktijd.

Snipper de uien fijn en bak glazig in boter.

Giet de aardappelen met de broccoli af en stamp tot puree. Meng er de gebakken uien, yoghurt, verse kruiden en de lente-ui onder en kruid met peper een zout.

Bak de vis

Dep de visfilets droog en kruid met peper en zout. Wentel ze door wat bloem en schud het overtollige bloem af.

Bak de filets in gesmolten boter 2 à 3 minuten langs elke kant goudbruin.

Serveer met de frisse puree en de salsa verde.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.