Zomerse tortilla met rode paprika

Thema
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

55

Geen zin om veel potten en pannen vuil te maken? Dan is deze tortilla met paprika iets voor jou. Met slechts één pan maak een heerlijk zomers gerecht klaar. 

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen, vastkokend
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 5 eieren
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Enkele takjes bieslook
  • Enkele takjes dille

Recept

Maak de paprika schoon, snijd in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snijd verder in reepjes.

Schil de aardappelen en snijd met een mandoline in flinterdunne plakjes. Dep de aardappelschijfjes droog met een propere droge handdoek of keukenpapier.

Pel de ui en snijd in fijne plakjes.

Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak er de ui, de knoflook en de aardappelen in glazig.

Voeg de reepjes paprika toe en bak even mee op. Draai het vuurtje lager en gaar gedurende 25 à 30 minuten.

Breek de eieren in een kommetje, breng op smaak met peper en zout en klop los.

Haal de pan van het vuur als de aardappelen en uien gaar zijn en stort ze bij de eieren. Doe het mengsel opnieuw in de pan en bak op lage temperatuur.

Bak gedurende 20 minuten tot er geen ‘nat’ ei meer op ligt.

Gebruik een spatel om de randjes los te maken. Serveer de tortilla in de pan of stort de pan op een groot bord en haal de tortilla eruit.

Werk de tortilla af met fijngesnipperde bieslook en dille.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.