Zomer van de Korte Keten

Zomer van de Korte Keten: ontdek wat er te beleven valt

Door de coronacrisis kon de Week van de Korte Keten niet plaatsvinden en werd ze omgevormd tot de Zomer van de Korte Keten. In plaats van één week worden er dus de hele zomer activiteiten georganiseerd.

Maak kennis met de Korte Keten in Vlaanderen

Onze zomervakantie zal er dit jaar anders uitzien. Gelukkig kan je ook dichtbij huis veel ontdekken. De Zomer van de Korte Keten is jouw kans om er zelf op uit te trekken en een bezoek te brengen aan een producent in jouw buurt of om producten recht van bij de boer te leren kennen. Neem deel aan een workshop of een proeverij. Of combineer je aankopen met een ontspannend uitstapje: fiets of wandel naar een verkooppunt van hoeve-ijs, een zelfpluktuin, een CSA-boerderij, en geniet - met respect voor de coronamaatregelen - van producten uit eigen streek.

Ga naar www.zomervandekorteketen.be voor een overzicht van alle activiteiten in de vijf Vlaamse provincies.

© De Beauvoordse Walhoeve

Korte keten: meer dan hoevewinkels alleen

De korte keten staat voor vele vormen van rechtstreekse verkoop van producent aan consument: hoevewinkels, boerenmarkten, automaten op de hoeve, buurderijen (Boeren & Buren), groenteabonnementen, zelfpluktuinen, CSA-initiatieven, afhaalpunten, coöperaties en voedselteams. Op www.rechtvanbijdeboer.be vind je meer informatie over de soorten verkooppunten.

Wat zijn jouw favoriete producten uit de korte keten?

Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Beeld: © De Beauvoordse Walhoeve