Hondshaai met mierikswortelcrème en rode biet

Ilse D'hooge
4
45
  • 500 g hondshaaifilet
  • 2 grote of 4 kleine rode bieten, voorgekookt
  • 2 el kapertjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 1 kl worchestershiresaus
  • 1 klein potje mierikswortelcrème
  • 200 ml room
  • zeste en sap van 1 citroen
  • enkele blaadjes koriander
  • peper en grof zeezout

Snij de rode biet in plakjes van 0.5 cm dikte. Leg ze in een kommetje, doe er de kappertjes, olijfolie, witte balsamicoazijn en worchestershiresaus bij. Laat en half uur marineren.

Wrijf de hondshaai met een borsteltje in met olijfolie. Bak in de pan. Kruid met peper en grof zeezout.

Meng de mierikswortelcreme met de room, breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Serveer de hondshaai met de rode bieten en de mierikswortelcrème, werk af met enkele blaadjes koriander. Lekker met brood.

 

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.