Hondshaai met mierikswortelcrème en rode biet

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ingrediënten

  • 500 g hondshaaifilet
  • 2 grote of 4 kleine rode bieten, voorgekookt
  • 2 el kapertjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 1 kl worchestershiresaus
  • 1 klein potje mierikswortelcrème
  • 200 ml room
  • zeste en sap van 1 citroen
  • enkele blaadjes koriander
  • peper en grof zeezout

Recept

Snij de rode biet in plakjes van 0.5 cm dikte. Leg ze in een kommetje, doe er de kappertjes, olijfolie, witte balsamicoazijn en worchestershiresaus bij. Laat en half uur marineren.

Wrijf de hondshaai met een borsteltje in met olijfolie. Bak in de pan. Kruid met peper en grof zeezout.

Meng 1 eetl mierikswortelcreme met de room, proef en voeg nog een eetlepel toe indien nodig. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Serveer de hondshaai met de rode bieten en de mierikswortelcrème, werk af met enkele blaadjes koriander. Lekker met brood.

 

 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.