
Vispannetje met hondshaai, prei en curry
Zin in een smaakvol gerecht dat zowel eenvoudig als verrassend is? Dit vispannetje combineert de zachte smaak van hondshaai met de kruidige toets van curry. Serveer het als een licht voorgerecht of maak er een volwaardig hoofdgerecht van met een smeuïge aardappelpuree erbij.
Kan je geen hondshaai vinden? Vervang dan door kabeljauw, schelvis of steenbolk.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de prei en snijd in fijne ringen. Snijd de ui in fijne ringen.
Snijd de hondshaai in gelijke stukken.
Stoof de prei en de ui aan in wat boter. Kruid met het currypoeder en laat nog even verder bakken. Voeg de room toe, roer om en laten even inkoken.
Schep de groenten in ingevette ovenschoteltjes. Leg er de rauwe visfilet en enkele kerstomaatjes bovenop en kruid met peper en zout. Bestrooi met de gemalen kaas.
Zet de vispannetjes in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.
Lekker met brood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.