Vissoepje met wulken

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Soep van visfilet en wulken met een sausje van droge witte wijn en een sprankje kerriepoeder. 

Ingrediënten

Recept

Spoel de wulken grondig. Pel de ui, maak de selder schoon, schraap de wortel en snijd alles grof. Fruit aan in wat boter, voeg tijm, laurier, peperbolletjes en wat zout toe. Voeg de wulken toe en zet onder water. Breng aan de kook, zet het vuur iets zachter en laat 20 minuten koken. Giet af en hou de wulken apart.

Spoel intussen de courgette en snijd in dunne linten zoals tagliatelle. Maak de lente-uitjes schoon, maar laat er het groen aan. Snijd ze in fijne ringetjes. Pel de knoflook en sjalot en snipper ze fijn.

Fruit de sjalot en knoflook aan in wat boter met het kerriepoeder. Voeg de lente-uitjes en courgette-linten toe en roer goed om. Blus met visbouillon en witte wijn, breng aan de kook, voeg de visstukjes toe en zet het vuur zachter. Laat 3 minuten garen en kruid met peper en zout.

Doe de wulken bij de soep, warm nog even door en verdeel over borden.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.