Door wat room toe te voegen wordt deze vissoep fluweel zacht. Werk af met verse garnalen en mosselen uit de Noordzee.
Ingrediënten
- 300 g visfilet (naar keuze), in blokjes
- 75 g Noordzeegarnalen
- 75 g mosselen (zonder schelp)
- 2 wortelen
- 1 preiwit
- 1 liter visfumet
- 3 dl room
- 20 g boter
- gehakte peterselie, peper en zout.
Recept
Was de wortelen en de prei, maak ze schoon en snijd in stukken of ringetjes. Smelt de boter in een pan en fruit de fijngesneden groenten glazig.
Voeg de visfumet en de room bij de groenten, breng al roerend aan de kook en pocheer de visblokjes erin.
Voeg de garnalen en de mosselen net voor het opdienen toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer in warme soepkommen en bestrooi rijkelijk met gehakte peterselie.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.