Fluwelen soepje met schelvis en schelpjes

Soep
Voorgerecht
Soepen
Ilse D'hooge
4
30

schelvis

schelpjes

  • 500 g schelpjes (venus, kokkels…)

soep

afwerking

een stevige winterse soep vol smaak

soep


Maak de prei schoon en snijd in ringen. Schil de aardappelen en knolselder en snijd in blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn, stoof ze glazig aan in boter. Voeg de prei, aardappel en knolselder toe en stoof kort mee. Overgiet met de bouillon, breng aan de kook en laat 15 minuten garen. Voeg de room toe en mix de soep fijn. Breng op smaak met peper en zout.

schelvis

Stoom de schelvisfilets gaar in een stoommandje boven kokend water of in de stoomoven.

schelpjes

Spoel de schelpjes goed schoon in water. Roerbak ze in een scheutje olijfolie tot ze opengaan. Haal de schelpjes uit en zeef het kookvocht om onzuiverheden te verwijderen.

afwerking

Giet het gezeefde kookvocht van de schelpjes bij de soep voor extra smaak en warm de soep terug op. Trek de schelvisfilet in stukken en verdeel over de soepborden samen met de kokkels. Schep de soep erbij en bestrooi met peterselie en lente-ui. Serveer met stokbrood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.