
Ingrediënten
- 400 g rode poonfilet, in 8 blokjes
- 4 langoustines
- 300 g kokkels of vongolé
- 2 seldertakken
- 1 wortel
- 1 tomaat
- 1 ui
- 2 el tomatenpuree
- 500 ml visbouillon
- 150 ml droge witte wijn
- 1 borrelglaasje cognac
- 1 el bloem
- handvol peterselie, gehakt
- 1 laurierblaadje
- 1 takje tijm
- peper en zout
- cayennepeper
- sausbinder
- 150 ml room
- Boter, om te bakken
Recept
Snipper de ui fijn, snij de selder in boogjes, de wortel en tomaat (gepeld en zonder de zaadjes) in kleine blokjes.
Pel de langoustines, houd staartjes en karkassen apart. Stamp de schalen kapot in een vijzel. Fruit de ui met het laurierblaadje en de tijm aan in wat boter. Voeg de selderboogjes en wortelblokjes toe en daarna de fijngestampte karkassen. Roerbak even verder. Haal van het vuur, blus met de cognac en flambeer (opgelet zet de dampkap uit!).
Zet de pot weer op het vuur. Voeg de witte wijn en visbouillon toe, kruid met peper, zout en cayennepeper en laat, eens het kookpunt bereikt is, de soep op een zacht vuurtje stoven gedurende 25 minuten. Mix de soep en zeef ze. Bind eventueel met wat sausbinder.
Bak de stukjes rode poon en langoustinesstaartjes, vijf minuten voor het einde van de gaartijd van de soep, in wat boter en kruid met peper en zout. Klop de room lobbig en meng er de peterselie door.
Doe de soep in voorverwarmde soepbordjes. Leg er de stukjes vis, langoustine en schelpjes in en lepel er war peterselieroom over.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.