Papillot van langoustines en prei

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 5

Deze papillot met langoustinesen prei is snel en makkelijk klaar te maken en smaakt zomers fris.

Ingrediënten

  • 20 verse langoustines
  • 4 preiwitten
  • 4 el verse munt, fijngehakte
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 210°C

Maak de prei schoon en snijd in fijne schijfjes.

Laat een lepel olijfolie warm worden in een wok. Voeg de prei toe en roerbak op een hoog vuur gedurende 1 minuut. Kruid met peper en zout.

Schep de prei uit de wok en houd bij.

Maak de langoustines schoon:

Laat de laatste ring en het staartstuk van het pantser aan de langoustinestaart. Maak een ondiepe insnijding in elke langoustine en verwijder het zwarte darmkanaal.

Snijd een halve citroen in 4 schijfjes en pers de andere helft uit.

Maak de papillot

Strijk 4 stukken aluminiumfolie in met wat olijfolie. Verdeel de prei over de 4 papillotten. Leg op elke portie 5 langoustines en een schijfje citroen. Bestrooi met fijngehakte verse munt. Overgiet elke portie met wat citroensap en een streepje olijfolie over de langoustines. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.

Plooi de papillotten dicht en plaats in een voorverwarmde oven, 5 minuten.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.