Ovenschotel met witloof, tijm en spek

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

90

In een winterse ovenschotel mag witloof niet ontbreken. Het spek zorgt voor een leuke bite, de aardappelen maken er een volledige maaltijd van.

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witloof
  • 6 sneetjes droog gezouten spek
  • 12 krielaardappelen
  • 6 takjes verse tijm
  • 6 blaadjes laurier
  • 10 knoflookteentjes, gepeld
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Spoel het witloof en verwijder de buitenste bladeren en de harde kern. Snijd het overlangs in twee.

Spoel de aardappelen en snijd ze overlangs doormidden.

Vet een ovenschotel in met olijfolie.

Leg er het witloof in, samen met de aardappelen, laurierblaadjes, tijm en knoflook. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Dek af met alumiumfolie en bak 30 minuten.

Snijd het spek in reepjes en strooi ze over het witloof.

Plaats onafgedekt terug in de oven en bak nog eens 30 minuten tot het spek knapperig is.

Serveer onmiddellijk.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.