Ovenschotel met witloof, tijm en spek

4
90
  • 4 stronkjes witloof
  • 6 sneetjes droog gezouten spek
  • 12 krielaardappelen
  • 6 takjes verse tijm
  • 6 blaadjes laurier
  • 10 knoflookteentjes, gepeld
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C.

Spoel het witloof en verwijder de buitenste bladeren en de harde kern.

Snijd het overlangs in twee.

Spoel de aardappelen en snijd ze overlangs doormidden.

Vet een ovenschotel in met olijfolie.

Leg er het witloof in, samen met de aardappelen, laurierblaadjes, tijm en knoflook.

Besprenkel met olijfolie, peper en zout.

Dek af met alumiumfolie en bak 30 minuten.

Snijd het spek in reepjes en strooi ze over het witloof.

Plaats onafgedekt terug in de oven en bak nog eens 30 minuten tot het spek knapperig is.

Serveer onmiddellijk.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.