Ovenschotel met wijting en winterse groenten

Ilse D'hooge
4
40

aardappelpuree

  • 600 g zachtkokende aardappelen
  • 100 ml melk
  • 50 g boter
  • ½ kl gemalen nootmuskaat

gegratineerde groenten

  • 300 g wortelen
  • 300 g pompoen
  • 200 g pastinaak
  • 1 ui
  • ½ kl gemberpoeder
  • ½ kl gedroogde tijm
  • ½ kl gedroogde oregano
  • 2 el vloeibare honing

walnotencrumble

  • 2 el gehakte walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el verkruimelde beschuit
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el maïsolie

ovenschotel

  • Een met boter ingevette ovenschotel
  • 500g wijtingfilets zonder vel
  • peper en zout

 

Een seizoensfavoriet met wortel en pompoen waar kinderen gek op zijn!

aardappelpuree
 

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water, pureer en meng er de boter en melk door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

gegratineerde groenten

Schil de wortelen, pompoen, pastinaak en ui. Snijd in grove stukken. Leg de groenten op een met bakpapier beklede ovenplaat. Kruid met gemberpoeder, tijm, oregano, peper en zout. Sprenkel er de honing over en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C.

walnotencrumble

Verkruimel de beschuit en meng er de gehakte walnoten, het uitgeperst teentje knoflook en de gehakte peterselie onder. Voeg de olie toe en roer tot een crumble.

ovenschotel

Verdeel de puree over de bodem van de met boter ingevette ovenschotel, leg er de gegratineerde groenten op en daarop de rauwe visfilets. Strooi hier de crumble over en zet nog 15 minuten in de oven tot de vis een korstje krijgt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.