Ovenschotel met wijting en winterse groenten

Ilse D'hooge
4
40

Deze ovenschotel met wijting is een seizoensfavoriet met wortel en pompoen waar kinderen gek op zijn!

Voor de aardappelpuree

  • 600 g zachtkokende aardappelen
  • 100 ml melk
  • 50 g boter
  • ½ kl gemalen nootmuskaat

Voor de gegratineerde groenten

  • 300 g wortelen
  • 300 g pompoen
  • 200 g pastinaak
  • 1 ui
  • ½ kl gemberpoeder
  • ½ kl gedroogde tijm
  • ½ kl gedroogde oregano
  • 2 el vloeibare honing

Voor de walnotencrumble

  • 2 el gehakte walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el verkruimelde beschuit
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el maïsolie

Voor de ovenschotel

  • Een met boter ingevette ovenschotel
  • 500g wijtingfilets zonder vel
  • peper en zout

 

Maak de aardappelpuree

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pureer de aardappelen en meng er de boter en melk door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Maak de gegratineerde groenten

Verwarm de oven voor op 190°C. 

Schil de wortelen, pompoen, pastinaak en ui. Snijd in grove stukken. 

Leg de groenten op een met bakpapier beklede ovenplaat. Kruid met gemberpoeder, tijm, oregano, peper en zout. Sprenkel er de honing over en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. 

Maak de walnotencrumble

Verkruimel de beschuit en meng er de gehakte walnoten, het uitgeperst teentje knoflook en de gehakte peterselie onder. Voeg de olie toe en roer tot een crumble.

Stel de ovenschotel samen

Verdeel de puree over de bodem van de met boter ingevette ovenschotel, leg er de gegratineerde groenten op en daarop de rauwe visfilets. Strooi hier de crumble over en zet nog 15 minuten in de oven tot de vis een korstje krijgt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.