Normandische appeltaart

Dessert
6

Gebruik een (spring)vorm met iets hogere rand van 24 cm ø

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1,2 kg appels (Elstar, Jonagold of Goudrenetten)
  • 50 g suiker
  • 2 el citroensap
  • 70 g boter of margarine
  • 75 ml calvados
  • 250 ml slagroom

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Hak 1/3 deel grof en kook dit met 25 g suiker, het citroensap en de 70 g boter in ± 15 min. op laag vuur tot een compote. Snijd de rest van de appels in mooie parten. Verwarm de oven voor op 180°C.

Vet de taartvorm in en druk het deeg gelijkmatig in de vorm uit. Schep de compote er in en verdeel de parten appel er cirkelvormig over. Strooi de rest van de suiker erover. Bak de taart in ± 45-50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Zet de taart naast het fornuis. Zet de afzuigkap af. Verwarm de calvados in een grote soeplepel boven een gasvlam. Houd de lepel een klein beetje schuin, zodat de vlam in de calvados kan slaan en giet de brandende calvados over de taart. Snijd de taart in punten en serveer met een flinke schep slagroom.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief