Normandische appeltaart

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(25) 50

Normandische appeltaart is een romige taart met calvados. Ideaal als afsluiter van een feestmaal, maar ook gewoon lekker als vieruurtje.

Ingrediënten

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1,2 kg appels (Elstar, Jonagold of Goudrenetten)
  • 50 g suiker
  • 2 el citroensap
  • 70 g boter of margarine
  • 75 ml calvados
  • 250 ml slagroom

Gebruik een (spring)vorm met iets hogere rand van 24 cm ø

Recept

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Hak 1/3 deel grof en kook dit met 25 g suiker, het citroensap en de 70 g boter in ± 15 min. op laag vuur tot een compote. 

Snijd de rest van de appels in mooie parten. Verwarm de oven voor op 180°C.

Vet de taartvorm in en druk het deeg gelijkmatig in de vorm uit. Schep de compote erin en verdeel de parten appel er cirkelvormig over. 

Strooi de rest van de suiker erover. 

Bak de taart in ± 45-50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Zet de taart naast het fornuis. Zet de afzuigkap af. 

Verwarm de calvados in een grote soeplepel boven een gasvlam. Houd de lepel een klein beetje schuin, zodat de vlam in de calvados kan slaan en giet de brandende calvados over de taart. 

Snijd de taart in punten en serveer met een flinke schep slagroom.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.