Bereiding
Pel en snijd de ui in stukken. Pel en plet de knoflook.
Schil de aardappel en pastinaak, snijd in stukken. Spoel de prei en snijd in ringen.
Rasp 100 g Pere Joseph kaas en snijd de rest in blokjes, zet opzij.
Verhit een scheutje olijfolie in een hoge kookpot en stoof op een middelhoog vuur de ui, knoflook, pastinaak, aardappel en prei gedurende 5 minuten. Blus met de kippenbouillon en laat 20 minuten zachtjes koken.
Mix de soep heel fijn en kruid naar eigen smaak met peper en zout. Voeg 100 g gemalen kaas toe, roer om en laat smelten in de soep. Houd de soep warm.
Snijd de sneden brood in blokjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak de blokjes brood krokant met de chilivlokken, garam masala en weinig zout.
Serveer de soep met de broodcroutons, kaasblokjes, een lepel room en peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.