Pastinaaksoep met Belgische abdijkaas en pittige croutons

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Geef je pastinaaksoep extra veel smaak door te werken met Belgische abdijkaas. Werk af met croutons voor een krokantje.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g pastinaak
  • 1 preiwit
  • 1 bloemige aardappel
  • 150 g Père Joseph kaas
  • 1 l kippenbouillon
  • olijfolie
  • Peper en zout
  • enkele takjes platte peterselie
  • 80 ml room

Voor de croutons:

  • 3 dikke sneden oud brood
  • ½  kl chilivlokken
  • ½ kl garam masala ( Oosterse kruidenmengeling)

Volgens het seizoenaanbod kan je deze soep ook met andere groenten bereiden zoals knolselder, pompoen, courgette, enz.

Recept

Pel en snijd de ui in stukken. Pel en plet de knoflook.
Schil de aardappel en pastinaak, snijd in stukken. Spoel de prei en snijd in ringen.

Rasp 100 g Pere Joseph kaas en snijd de rest in blokjes, zet opzij.

Verhit een scheutje olijfolie in een hoge kookpot en stoof op een middelhoog vuur de ui, knoflook, pastinaak, aardappel en prei gedurende 5 minuten. Blus met de kippenbouillon en laat 20 minuten zachtjes koken.

Mix de soep heel fijn en kruid naar eigen smaak met peper en zout. Voeg 100 g gemalen kaas toe, roer om en laat smelten in de soep. Houd de soep warm.

Snijd de sneden brood in blokjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak de blokjes brood krokant met de chilivlokken, garam masala en weinig zout.

Serveer de soep met de broodcroutons, kaasblokjes, een lepel room en peterselie.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.