
Deze champignonsoep combineert Belgische groenten met hartverwarmende oosterse smaken.
Ingrediënten
Voor 1,5 l soep
- 400 g champignons
- ¼ Chinese kool
- 1,5 l magere kippenbouillon
- 4 lente-uitjes
- 100 g Chinese rijstvermicelli
- 1 el sojasaus
- enkele takjes koriander
- peper en zout
Recept
Borstel de champignons schoon en snijd ze in gelijke plakjes.
Was de Chinese kool en snijd in fijne reepjes.
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de champignons en de reepjes Chinese kool toe. Laat 10 minuten koken op een zacht vuurtje.
Snijd de lente-uitjes in ringen en voeg toe.
Voeg de rijstvermicelli toe en laat nog 5 minuten koken.
Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout. Werk af met enkele takjes koriander.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.