Gevulde kalfsrolletjes met pittige paprikasaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 20

Deze gevulde kalfsrolletjes vallen vast en zeker in de smaak tijdens de feestdagen. Serveer met pittige paprikasaus voor een voorgerecht waar iedereen over blijft napraten.

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 1 ui
  • 300 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 40 g geroosterde pijnboompitten
  • 200 ml passata
  • 2 rode paprika’s
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 100 ml room
  • 1 stokbroodje
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout

Recept

Zet de oven op grillstand.

Snijd de paprika’s door en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven tot het vel zwart wordt.

Klop de kalfslapjes tussen twee vellen folie plat. Kruid met peper en zout. Blancheer de spinazie even in licht gezouten water. Laat uitlekken en hak fijn. 

Snipper de ui fijn en pers de look. Hak de pijnboompitten.
Meng de ui en de look onder de spinazie. Schep er de Parmezaan, pijnboompitten en 2 el olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

Schep op ieder kalfslapje een lepel van het spinaziemengsel. Rol de lapjes op en steek vast met een prikker. Bak de rolletjes in boter goudbruin en gaar.

Haal de paprika’s uit de oven en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe samen met 3 eetlepels water in een blender. Mix glad. Breng de paprikasaus met de passata aan de kook. Kruid met peper en zout. Voeg de room toe en verwarm nog eens goed door. Schenk de saus bij de vleesrolletjes en laat nog 5 minuten pruttelen.

Serveer de rolletjes samen met de saus en bestrooi eventueel nog met extra pijnboompitten. Werk af met de peterselie.

Geef er het stokbrood bij.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.